Thai/vietnamesisk-inspirerad nudelsallad
En portion glasnudlar (eller som i detta fall, vita risnudlar)
En halv rödlök skivad i halvmånar
En halv grön chili, hackad i lämpligt stora/små bitar
Isbergssallad
Ett par bitar tzay
En näve Hälsans Köks "mince"
Hackade jordnötter
Citronsaft
Lite socker
Lite salt
Koka nudlarna och låt dem sedan rinna, skölj med kallt vatten. Strimla isbergssalladen och lägg som en bädd på tallriken. Sprid ut hälften av gurkan, rödlöken och chilin ovanpå bädden, salta lite och dra på lite citronsaft. Sprid ut nudlarna ovanpå grönsaksbädden. Lägg sedan på resten av alla grönsaker. Mera salt, mera citronsaft, lite socker. Släng sedan på ett par bitar hackad tzay, typ halverade bitar eller mindre. Släng på mincen och toppa det hela med en massa hackade jordnötter. Hade jag haft koriander och hoisinsås så hade det varit ett givet komplement till denna nudelrätt. Experimentera dig fram, jag lovar att det är gott... jag svär mannen!
fusk. jag ser gurka på bilden också???
SvaraRaderaMen hallååååå!! Jag kanske glömde skriva det. Skjut mig då.
SvaraRadera