Kalops, denna bruna gegga av sönderkokt kött, mosade morötter, lagerblad och pepparkorn. Går det verkligen att göra gott? Utseendet finns det i alla fall inga hopp om. Fulaste maträtten någonsin. Anywho, det är dags för Gaashuden att göra denna maträtt god! Köttet ersatte vi med Fry's Vegetarian Beef-Style Strips.
Skånsk kalops
2 st morötter
1 paket låtsaskött (se ovan)
2 st gula lökar
5 dl vatten
1 buljontärning
10 st kryddpepparkorn
3 st lagerblad
(eventuellt 1 tsk Maizena)
Skala och hacka morötterna och löken. Morötterna får gärna vara i hyfsat grova bitar. Fräs på med löken ett par minuter i en större gryta. Lägg sedan i biffstrimlorna och fräs på ytterligare ett par minuter. Nu är det dags för buljongen, vattnet och alla kryddor. I med allt och låt det småputtra i 30 min. Om kalopsen är rinning så kan du röra ut 1 tsk Maizena i vatten och hälla i.
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor. Men egentligen föredrar jag att servera detta med lingon istället för rödbetor. Och ska man ytterligare pimpa denna rätt så skulle jag nog dra i 0,5 dl rött vin i kastrullen. Det hade nog gjort susen!
Skånsk kalops
2 st morötter
1 paket låtsaskött (se ovan)
2 st gula lökar
5 dl vatten
1 buljontärning
10 st kryddpepparkorn
3 st lagerblad
(eventuellt 1 tsk Maizena)
Skala och hacka morötterna och löken. Morötterna får gärna vara i hyfsat grova bitar. Fräs på med löken ett par minuter i en större gryta. Lägg sedan i biffstrimlorna och fräs på ytterligare ett par minuter. Nu är det dags för buljongen, vattnet och alla kryddor. I med allt och låt det småputtra i 30 min. Om kalopsen är rinning så kan du röra ut 1 tsk Maizena i vatten och hälla i.
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor. Men egentligen föredrar jag att servera detta med lingon istället för rödbetor. Och ska man ytterligare pimpa denna rätt så skulle jag nog dra i 0,5 dl rött vin i kastrullen. Det hade nog gjort susen!
Älskar veganiseringsprojekt! Vad var utlåtandet då?
SvaraRaderaHyfsat gott. Inte jättegott. Och det var godare med lingon än med rödbetor. 3.5/5 ger jag denna maträtt.
SvaraRadera