måndag, juni 22, 2009

Jag vill inte!


"Jag vill inte!" - en novell av Johan Lundgren, 10 år, klass 4C. (inklusive alla stavfel och allt annat bös som man skriver vid 10 års ålder).Huvudperson: Olle
Mamma: Eva
Pappa: Lars

Bror: Peter
Släkting: Christopher---------Dec den 16/12-90Hej!
Jag heter Olle och är 11 år. Min mamma heter Eva och min pappa heter Lars. Jag har också en bror som heter Peter. Han fyller år imorgon. Han ska bli 15 år. Vi bor i Stockholm på Ugglansväg 7. Idag ska jag bada, men jag hatar att bada. Jag protesterar alltid, men min mamma tvingar mig. Om jag inte badar får jag husarest. Jag får aldrig göra som jag vill. Jag får inte köpa godis när jag vill, så jag har planerat att rymma imorgon. Jag ska ta med mig amerikanska dollar, ficklampa, mat, sovsäck och min dag bok.

Sup och svälj, trevlig helg.

(Jag får inte köpa godis så därför rymmer jag, snacka om bortskämd unge!)---------Dec den 17/12-90

Hej!Idag ska jag rymma. Jag har köpt tågbiljetter som går till Amerika. Tåget går inte förrän om en timme, så jag hinner skriva en lapp till mina föräldrar. Så här ska det stå på lappen: "Hej Mamma och Pappa. Just nu har jag rymt, och kommer aldrig hem igen. Hälsningar Olle". Ja, nu sticker jag.Hej då lilltå(Tåg till Amerika alltså. Lycka till kiddo.)

---------

Dec den 18/12-90

Hej!

Nu är jag i Amerika och sitter i en bar och dricker Coca Cola. En knarkare sa att jag skulle knarka. Han erbjöd mig knark för 500 dollar. Då sa jag att jag inte hade råd. Imorgon ska jag åka till en släkting som heter Christopher.

Hej då lilltå---------

Dec den 19/12-90

Hej!

Jag har just vaknat. Idag ska jag få bacon och ägg till frukost. Kl 9.00 ska jag och Christopher handla. Det här är inköpslistan: Bacon, bread, sausuges, Coca Cola.

Tack och hej leverpastej

---------

Dec den 20/12-90

Hej!

Peter vet att jag hade rymt hemifrån. Mamma och pappa hade skickat brev till alla våra släktingar, så jag får sticka till någon annan plats. Jag kanske hittar ett övergivet hus. Nu får jag sluta att skriva.

Sup och svälj trevlig helg(Skicka brev?! Wtf? Lever ni på 1800-talet eller? Häst och droska också eller?)

--------

Dec den 21/12-90

Hej!

Jag har letat och letat och hittat vad jag vill ha. Det är ett rött hus som är jättehäftigt. Det finns 2 rum i huset. Men nu får jag packa upp kläderna.

Hej då lilltå

---------

Dec den 22/12-90

Hej!

Fy sjutton! Jag får flytta igen. Det fanns en skylt utanför huset som det stod rivningskåk på. Det är bara att leta rätt på ett nytt hus.

Tack och hej leverpastej

---------

Dec den 23/12-90

Hej!

Igår blev jag påkörd av en bil. Tur att jag bara stukade foten. Jag hoppas att jag inte blir avslöjad. Jag sa att jag hette Mark Twain. Jag kommer ut om ca en vecka. Killen som körde på mig betalar vården. Nu ska jag få mat, så jag får sluta skriva nu.

Hej då lilltå(Mark Twain? Reeeaally?)

---------

Dec den 24/12-90

Hej!

6 dagar kvar tills jag kan komma ut. Jag har en kompis bredvid mej nu. Han heter Peder och kommer från Norge. Han ramlade från en trappa. Peder har brutit höger ben. Nu får jag faktiskt sluta för jag ska sova.

Sup och svälj trevlig helg

---------

Dec den 25/12-90Hej

5 dagar kvar tills jag kommer ut ur sjukan. Jag ska ut och få lite frisk luft. Peder ska passa boken åt mig medan jag går ut. Jag har låst boken och jag har nyckeln själv. Nu ska jag få lite frisk luft.

Hej då lilltå

---------

Dec den 26/12-90

Hej!

Det är jag Peder som skriver. Olle blev på körd igen när han skulle få frisk luft. Han blir opererad nu! 5 min efter Olle hade gått hittade jag nyckeln till dagboken så jag fortsätter på boken tills månaden är slut.

Som Olle skrev, tack och hej leverpastej(Påkörd? IGEN?! Du skulle köpt en Trisslott istället. Och du, bra gömställe hörru!)

---------

Dec den 27/12-90

Hej!

Olle ligger fortfarande i koma. Olles föräldrar är här. Läkarna fick reda på det när Olle pratade i sömnen igår precis när en doktor gick förbi, men nu får jag sluta

Slut och strut hemligt krut.

(Prata i sömnen? Låg du inte i koma nyss?)

--------

Dec den 28/12-90

Hej!

Olle vaknade upp ur koman. Han kan åka hem imorgon så vi träffar varandra aldrig mer men

Slut och strut hemlig salut

---------

Dec den 29/12-90

Hej!

Det är Olle igen. Jag sitter på flyget nu och är hemma om 2 timmar. Det blev iallafall ett lyckligt slut.

Hej då!

1 kommentar:

  1. micke olsson i faxanadu-tröja på rad 2!! jag visste inte att han gick i din klass

    SvaraRadera