1 rulle nudlar av märket Tomoshiraga Somen (går säkert bra med annan sort men just dessa vita risnudlar passar väldigt bra här)
150 gram tofu
2 strimlade morötter
2-3 nävar strimlad vitkål (normala nävar alltså, inte sånadära gigantiska jättehänder)
1 grön chili (det ska va de där små rackarna som är snorstarka)
4 st limeblad
Koriander efter smak och tycke (jag öser gärna på en massa för koriander är typ den godaste örten... ever!)
Limesaft från en halv limefrukt
Hackade jordnötter
Hoisinsås
Woka den strimlade kålen, morötterna och tofun hastigt.
Tofun ska vara i bitar typ 2x3 cm och hyfsat tunna, inte mer än 3 mm.
Strimla ner limebladen, hacka chilin och lägg det i stekpannan.
Koka upp vatten och släng ner nudlarna i 3 min tills de är klara.
Häll av vattnet och häll ner nudlarna i stekpannan, vänd runt så att allt blandas i pannan.
Kläm över en halv limefrukt över dina nudlar.
Lägg upp sådär lite snyggt på en tallrik (ja, det ska va fin, man äter ju med ögonen också!).
Strö över koriander och hackade jordnötter.
Häll på en rejäl klick hoisinsås.
Ät.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar