tisdag, oktober 27, 2009

Vegansk gulash


Gulasch
Recept 4 portioner

3 potatisar
2 gula lökar
1 grön paprika
1 klyfta vitlök
2 msk smör
250 g mince (Hälsans Köks funkar utmärkt)
4 msk tomatpuré
1 l vatten
1 tärning grönsaksbuljong
4 tsk paprikapulver
1 tsk mald kummin (hade ingen kummin så jag körde med spiskummin)
2 krm cayennepeppar (här använde jag den starka tuppsåsen men vad som helst som är starkt funkar säkert)
Salt och svartpeppar

Skala och hacka lök. Stek lök i smör i en gryta. Dela och strimla paprika. Tillsätt mince, paprika och pressad vitlök. Bryn två minuter. Skala under tiden potatis och skiva den. Rör ner tomatpuré och lägg i potatis. Stek två minuter. Tillsätt buljong, paprikapulver och kummin. Koka på medelvärme i 25 minuter. Smak av med salt och svartpeppar. (Som pricken över i:et så skar jag ner en av Astrid & Apornas chorizokorvar. Sjukt mycket köttiga grejer i och ett rejelt skrovmål för den som är hungrig). Servera med bröd och vatten.

2 kommentarer:

  1. mm ska jag laga nån dag!

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag du ska göra. Blev riktigt gott och mättande!

    SvaraRadera