Gulasch
Recept 4 portioner
3 potatisar
2 gula lökar
1 grön paprika
1 klyfta vitlök
2 msk smör
250 g mince (Hälsans Köks funkar utmärkt)
4 msk tomatpuré
1 l vatten
1 tärning grönsaksbuljong
4 tsk paprikapulver
1 tsk mald kummin (hade ingen kummin så jag körde med spiskummin)
2 krm cayennepeppar (här använde jag den starka tuppsåsen men vad som helst som är starkt funkar säkert)
Salt och svartpeppar
Skala och hacka lök. Stek lök i smör i en gryta. Dela och strimla paprika. Tillsätt mince, paprika och pressad vitlök. Bryn två minuter. Skala under tiden potatis och skiva den. Rör ner tomatpuré och lägg i potatis. Stek två minuter. Tillsätt buljong, paprikapulver och kummin. Koka på medelvärme i 25 minuter. Smak av med salt och svartpeppar. (Som pricken över i:et så skar jag ner en av Astrid & Apornas chorizokorvar. Sjukt mycket köttiga grejer i och ett rejelt skrovmål för den som är hungrig). Servera med bröd och vatten.
mm ska jag laga nån dag!
SvaraRaderaDet tycker jag du ska göra. Blev riktigt gott och mättande!
SvaraRadera