Lussekatterrecept
1 pkt jäst för söta degar
150 gram margarin
5 dl sojamjölk
2,5 dl sojayoghurt
1 gram saffran
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
ca 17 dl mjöl
Smule ner jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, se till att det är fingervarmt (37 grader). Häll ner lite av spadet i bunken med jäst och rör ut jästen. Tillsätt resten av spadet samt yoghurt (det är bra om yoghurten inte är helt kylskåpskall när du heller i den), saffran, strösocker och salt. Tillsätt sedan mjölet och knåda tills degen är len och fin. Låt jäsa i 45 min.
Dela degen i lagom stora bullbitar och baka ut bitarna i roliga former. Personligen så går både prästens hår samt den kissnödiga gubben bort för min del. Jag kör på den traditionella looken.
8 min i 225 grader. Servera med julmust eller glögg. Så jävla gött!
Smarrigt. Snart är det dags för lussekatter bakning i år igen då.
SvaraRaderaBlir alldeles lycklig av att se att det finns de som bakar lussekatter så här i början av november. Riktigt fina. Snart är det dags!
SvaraRaderaFido: Dude, det är alltid läge för lussekatter!
SvaraRadera