tisdag, november 24, 2009

Scrambled tofu, potatismos och kall tomatsås med smak av fänkål


Tofu är gott. Potatismos är gott. Tomatsås är gött. Varför inte kombinera dessa små godsaker till en middag? Dessutom fullproppad med protein! Bra grejer! Receptet är anpassat för två personer.

Scrambled tofu:
Smula ner ett halvt tofublock (ca 250 gr) i en stekpanna med olja. Krydda med vad du vill. Jag kör på paprikapulver och salt. Kan tänka mig att lite liquid smoke kan göra susen här. Stek tills tofun får lite yta blir lite knaprig.

Potatismos:
(Kan du inte göra potatismos så är du ett epic fail)

Kall tomatsås med smak av fänkål:
4 tomater
1/2 tsk fänkålsfrön
Olivolja
Salt
Peppar
En nypa socker

Halvera tomaterna och ta bort kärnhusen, annars blir såsen alldeles för vattnig och rinnig. Hacka ner tomaterna i mindre bitar. Ta fram en torr kökshandduk (eller några lager hushållspapper) och häll över tomatbitarna. Kläm ur allt överflödigd vätska. Häll över i en bunke och tillsätt en skvätt olivolja (ju mer olivolja desto lenare sås), salt, peppar och en nypa socker. Ta fram stavmixer och mixa för glatta livet. Smaka eventuellt av med mer salt.

1 kommentar: