Ingredienser
1,5 msk svarta kardemummakärnor
3 dl sojamjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt margarin
1.2 l vetemjöl special
Fyllning
200 g mjukt margarin
1 dl råsocker
1 msk malen kanel
2.5 dl blåbär (frysta går bra)
2 msk florsocker
2 msk maizena
200 g riven mandelmassa
Så här gör du:
- Mal kardemummakärnor i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat margarin.
- Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
- Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 45-60 minuter.
- Släng upp degen på ett mjölat bord och baka ut till en stor rektangulär platta.
- Blanda margarin, kanel och råsocker till en mjuk smet.
- Bred ut smeten över degen.
- Blanda bären med florsocker och maizena.
- Bred ut bärblandningen över kanelsmeten.
- Rulla ihop degen och skär sedan ut lagom stora bullar som du lägger i en pappersform.
- Riv mandelmassan och strössla över varje bulle.
- Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, tar ungefär 45 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader och grädda bullarna långt ner i ugnen i cirka 10 minuter.
alltså jag tror jag dör. så gott ser det ut.
SvaraRaderaAlltså seriöst. Det ser FÖR gott ut. Måste jag börja bojkotta din blogg så länge jag inte äter eller?!?
SvaraRaderaAnni - De blev väldigt väldigt goda. Särskilt med mandelmassan ovanpå som blev sådär härligt crispig!
SvaraRaderaWic - Ja.
Oj..ge mig!!!!
SvaraRaderaOMG. Måste testa! Sjukt fin blogg dessutom.
SvaraRaderaMHM!!! Awsome bullar! VILLHATYPNU. Schysssst blogg!
SvaraRadera