måndag, februari 22, 2010

Spaghetti med fänkål, broccoli och tofu

Fantastiskt god maträtt med krispiga grönsaker och tofu. Jag använde även lite sojagrädde för att få den lite härligt krämig. Receptet följer nedan.

Spaghetti med fänkål, broccoli och tofu
1 broccolihuvud (heter det så?)
1 halvt fänkålshuvud
250 gram fast tofu
1 dl sojagrädde
2 vitlöksklyftor
Spaghetti
Olivolja
Salt
Peppar

Sätt igång en kastrull med vatten och koka spaghettin.

Skala och skiva två vitlöksklyftor. Häll i olivolja i en varm panna, den ska vara riktigt varm, inte så varm så att det ryker, men varm alltså. Ja du fattar väl. I med de skivade vitlöksklyftorna. Dela broccolin i mindre bitar. I med dem i pannan. Dela fänkålshuvudet i mindre skivor. I med dem i pannan. Dela tofun i mindre kuber. I med dem i pannan. Salta och peppra. Fräs på som satan på hög värme. Tanken här är att grönsakerna ska bli lite svedda, få lite färg men ändå behålla krispigheten.

Häll över den färdigkokta spaghettin (den ska såklart vara al dente) i stekpannan och vänd runt grönsakerna och tofun. Slå på 1 dl sojagrädde och vänd runt i pannan. Spaghettin kommer att suga åt sig all sojagrädde ganska snabbt. Lägg upp på ett fat och dra några varv med pepparkvarnen. Voila!

(Tips; skiva vitlöksklyftorn och hacka alla grönsaker och tofun innan du drar igång stekpannan. Det går väldigt snabbt att laga denna rätt så du vill därför ha allt färdighackat innan du börjar steka).


1 kommentar: